Relevant onderwerp

BTW hoe zit dat?

Nadat u de informatie hebt ingewonnen die op uw situatie van toepassing is, moet u de teruggave zien te regelen. Hoe gaat dat in zijn werk?

Recreatiewoning | Kopen | Verkopen | Vakantiehuiswinkel.nl

BTW terug bij aanschaf van een recreatiewoning?

Wanneer u een recreatiewoning koopt is het belangrijk te weten of het een Marge- (geen BTW) of een BTW-woning is. Nieuwe woningen zijn altijd belast met BTW. Teruggave van de BTW kan alleen als u een BTW-nummer heeft of aanvraagt. Indien de recreatiewoning niet vanuit een bedrijf gekocht wordt, is het van belang dat u een BTW-nummer aanvraagt en dat de woning hoofdzakelijk voor de verhuur bestemd is.

Recreatiewoning BTW

Indien u zelf gebruik wilt maken van de recreatiewoning, dan zal de fiscus jaarlijks een correctie toepassen op de BTW. De huurinkomsten zijn belast met 9% BTW. Indien de totale BTW uit de huurinkomsten lager is dan € 1.345,00 is er geen afdracht verschuldigd. Boven € 1.883,00 is wèl BTW verschuldigd (correctie regeling).

Een correctie van BTW vindt ook plaats als uw chalet of verplaatsbare recreatiewoning binnen 5 jaar na aanschaf weer wordt verkocht. Op stenen woningen geldt een BTW-correctie van 10 jaar. Bij verkoop van de recreatiewoning geldt: hoe langer de periode van eigendom, des te groter uw voordeel. De makelaar kan u hier alles over vertellen.

 

De teruggave

Nadat u de informatie hebt ingewonnen die op uw situatie van toepassing is, moet u de teruggave zien te regelen. Hoe gaat dat in zijn werk?

U vraagt een BTW-nummer aan in verband met huurinkomsten uit de zgn. kleine ondernemingsregeling. Via de site van de belastingdienst kunt u dat realiseren met uw DigiD en BSN-nummer. Het is noodzakelijk dat u dan eveneens aangeeft op welk rekeningnummer de fiscus de teruggave kan storten.

De fiscus zal u na enige tijd een BTW-nummer toekennen. Zodra u in verband met de aankoop van de recreatiewoning een nota ontvangt ter betaling, kunt u de hierop vermelde BTW per kwartaal terugvorderen bij de fiscus. De BTW-aangifte over de huurinkomsten dient ook per kwartaal plaats te vinden. Alles kan digitaal worden afgerond op de website belastingdienst.nl

Vakantiehuis winkel is het grootste onafhankelijke platform voor de aan of verkoop van uw recreatiewoning in Nederland

Adverteren op onze site is geheel gratis . Vakantiehuiswinkel geeft u ook de mogelijkheid alle mogelijke internet sites voor de verkoop van uw vakantiehuis in te zetten inclusief jaap.nl tegen de allerlaagste kosten in Nederland. Daarnaast kunt u via vakantiehuiswinkel ook kiezen een in recreatiewoningen gespecialiseerde makelaar in te schakelen. U wordt begeleid bij de verkoop van uw vakantiehuis of geheel ontzorgd indien gewenst. Bent u op zoek naar een vakantiehuis vul dan een gratis zoekopdracht in en ontvang wekelijks uit de ruim 12000 te koop staande woningen in Nederland het gewenste aanbod.

Vakantiehuiswinkel | Ontwerp & Ontwikkeling Vyrex Solutions | © 2018

Registreren